Lene Boel gæster Grønlands Nationalteater med sit dansekompagni Next Zone den 1. oktober og 2. oktober og viser danseforestillingen RUNES. De mange dansere og danseinteresserede vi har i Nuuk har mulighed for at se hele 8 professionelle dansere på scenen.

Weekendavisens Majbrit Hjelmsbo skriver blandt andet om forestillingen “I 7 Runer er der hele syv skarpslebne, individualistiske kropsvirtuoser at stirre sig glad i låget på. Hep, det er hipt! – “Lene Boels syv vikinger udfordrer grænsen mellem hiphop, moderne dans og nycirkus i 7 Runer”
RUNES er en danseforestilling, som er inspireret af nordisk mytologi, vikinger og i kultfilmen ”Hunger Games”. Forestillingen er en blanding af breakdance, moderne dans og cirkus. Danserne lever i en verden med kærlighed, magt, krig og håb. Fortiden, nutiden og fremtiden fletter sig ind i hinanden. Menneskekroppene former runer, vikingemønstre ligesom i ”Bayeux-tapetet”.

I forestillingen møder vi vilde ”Bersærker-krigere” med egenskaber fra de nordiske gudinder og guder, der betyder noget for menneskers skæbner, mytologiske væsner, som er halve mennesker, blandet med drager, slanger og ørne samt valkyrier.

Next Zone og koreografen Lene Boel har fået idéen til RUNES. Rex Casswell har komponeret musikken, og Jesper Kongshaug står for lys. I forestillingen medvirker et internationalt team af break-dansere, moderne dansere og cirkusartister i verdensklasse.
Det er ikke første gang, at Lene har turnéret i Grønland, i 2010 kom hun til 6 grønlandske byer med danseforestillingen RITUAL.
Samtidig med forestillingen introducere Grønlands Nationalteater et online billetsystem, hvor man hjemmefra kan købe billetter til forestillingerne. Indtil teatrets hjemmeside www.nuis.gl igen er oppe at køre efter en gennemgribende modernisering, kan man købe billetter gennem www.nuis.safeticket.dk eller under begivenheder på vores Facebookside
Yderligere informationer kan findes på Next Zones hjemmesidewww.nextzonemoves.dk

Gruppe: Next Zone
Titel: Runes
Spilletider: lørdag den 1. og søndag den 2. oktober kl. 20.00
Aldersgruppe: fra 8 år og op
Pris: 100 kr. for voksne/ 50 kr. for børn (8-14 år), rabat til pensionister og studerende.

Pressekontakt:
Produktionsleder Manasse Berthelsen tlf.: 38 13 71 eller e-mail manasse@nuis.gl