Allaffimmi aqutsisumik pimoorussisumik, isiginnaartitsisarfmmi annertuumik suliaqarfiusumi sulerusussuseqartumik, isiginnaartitsisarfiup siulersuisuilu qanimut suleqateqarusuttumik, aammalu isiginnaartitsisarfimmut anguniakkanik nutaanik suleqatigeeriaatsinillu pilersitserusuttumik Nunatta Isiginnaartitsisarfia – The National Theatre of Greenland ujaasivoq.

Nunatta Isiginnaartitsisarfiata suliaaniipput inersimasunut, aamma meeqqanut inuusuttunullu isiginnaartitsissusiornerit, isiginnaartitsisartunngorniartunik ilinniartitsinerit, peqateqarluni isiginnaartitsissusiornerit, tikeraarluni isiginnaartitsisarnerit, ilinniarsimanngitsut isiginnaartitsinermik suliaqarfigisaannut siunnersuisarnerit, kiisalu nunami namminermi aamma nunat tamalaani angalalluni isiginnaartitsisarnerit.

 

Akisussaaffigisat

 • Isiginnaartitsisarfiup pisortaanut tullersortaaneq
 • Isiginnaartitsisarfimmut aamma Isiginnaartitsisunngorniarluni ilinniarfimmut naatsorsuutinut aningaasaqarnernullu qullersatut akisussaaffeqarneq, ilanngullugit Isiginnaartitsisarfiup pisortaanut siulersuisuinut nalliuteqqittartunik nalunaarutinik missingersuutinillu malitseqartitsinernik suliaqarnerit, suliniutinut missingersuusiornerit il.il.
 • Sulisunik aqutsineq, ilanngullugit HR-imi suliassat, sulinissamut najugaqarnissamullu akuersissutit, isumaqatigiissutissanik isumaqatiginninniarnerit aamma isumaqatigiissutissiornerit
 • Aaqqissuussivimmi aamma Naalakkersuisoqarfimmut tunngatillugu malittarisassianik, tunngavissiissutinik aamma innersuussutinik suliaqarnernut tunngatillugu isiginnaartitsisarfiup pisortaanut siunersiueqatigisaq
 • Siulersuisunut aamma Ilinniartitaanermut siunnersuisartunut allatsiuneq
 • Allaffimmi maannakkut suliariligassat sinnerinik isumaginninneq

 

Tamakku saniatigut allaffimmi aqutsisup isiginnaartitsisarfimmi pisortat suleqatigalugit makku peqataaffigai:

 • Isiginnaartitsisarfinnik allanik aamma kultureqarnermi ingerlatsiviusunik suleqateqarluni suliniutit
 • Qinnuteqaatit
 • Aningaasaliisussarsiornerit
 • Isiginnaartitsissusianut naleqqiullugu pisinnaatitaaffigisanik qulakkeerinerit

 

Piginnaasat

 • Naatsorsuuserisarnermut tunngasumik tunngaveqarnissaq, ajornanngippat suliffeqarfinni mikinerusunik sulinermik misilittagaqarlutit
 • Sulisunik aqutsinermik suliaqarnermik iternga tikillugu ilisimasaqarlutillu misilittagaqarnissat
 • Oqaatsit kalaallisut, danskisut tuluttullu allattariarsornikkut oqalunnikkullu piginnaaneqarfigissagitit, aamma kalaallit kulturiat ilisimasaqarfigilluassagit
 • Suleqatiginnilluarsinnaanissat, ilusilersukkamik suleriaaseqarnissaq, kiffartuusserusunnissat, aamma avatangiisini pinngortitsiviusumi akuuneq iluarusutigissagit

 

Suleqatigiinneq iluarinarlunilu qanimoortoq, aammalu suliffeqarfik savitooq isumassarsinartorlu annertuunik eqqumiitsuliornikkut angusaqarniartoq  nunamilu namminermi allanilu assigiinngiiaartunik suliaqarfiusoq neqeroorutigisinnaavarput.

 

Atorfininnissamut atugassarisat

Atorfik tassaavoq piffissaq tamaat suliffiusussaq, isiginnaartitsisarfiup pisortaanut toqqaannartumik qullersaqarfiusoq.

Inunnut ataasiakkaanut tunngatitanik isumaqatigiissutaasoq najoqqutaralugu aningaasarsiat atorfininnermilu atugassarisat. Pisattanik nuussineq isumagineqassaaq, ilanngullugit Namminersorlutik Oqartussani atorfinitsitaanermi malittarisassiat atuuttut malillugit tikinnermut aallarnermullu angalanermut pisinnaatitaaffeqarneq. Atorfimmut inissamik neqerooruteqartoqarsinnaanngilaq.

Qinnuteqarnissamut killissarititaq: sapaat ulloq 10. marts 2019

Qinnuteqaat C.V. ilanngullugu isiginnaartitsisarfiup pisortaanut Susanne Andreasenimut nassiutissaaq e-mailikkut: susanne@nuis.gl. Atofinititsiniarnermi oqaloqatiginninnerit ingerlanneqartuassapput.

Kommentariigit

© Alle rettigheder forbeholdt Nunatta Isiginnaartitsisarfia, 2018 Powered by Nuna Media Designs.