Grønlands Nationalteater har netop afsluttet deres Turné med forestillingen Ronja Røverdatter, stykket blev skabt i samarbejde med Grønlands Skuespillerskole og Islands Nationalteater. Turnéen blev meget vellykket, folk i byerne strømmede til spillestederne.

Turnéleder Gerth Lyberth siger blandt andet:

”Vi har været i 4 byer og vist 4 skoleforestillinger samt 4 offentlige forestillinger. Ved de offentlige visninger var der altid fuldt hus, og nogle steder var der folk der ikke kunne komme inde pga. pladsmangel.

Teaterchef Susanne Andreasen supplerer: Det er mærkbart at der er et behov for teaterforestillinger i hele landet, vi har et positivt problem i forhold til at vi altid har udsolgte forestillinger og spillestederne kan være for trange. Derfor er vi i dialog med de enkelte byer omkring hvordan vi løser det fremover. Vi prøver f.eks. næste gang at lægge flere forestillinger ind i de enkelte byer for at kunne nå så mange publikummer som muligt. Det er dyrt at tage på turné og vi kan ikke nå alle byer og bygder med alle vores forestillinger, men vi bestræber os på altid at nå hele landet rundt hvert år.”

 

Ronja Røverdatter havde premiere i Nuuk 22. februar. Turnéen startede den 1. marts

FAKTA

Nuuk   550 Publikummer

Ilulissat            301 Publikummer

Aasiaat            400 Publikummer

Sisimiut           424 Publikummer

Maniitsoq         218 Publikummer

 

I alt har der været 1893 inde og se Ronja Røverdatter, heraf 1343 i turnébyerne.

Skriv en kommentar

CVR 32459552 © Alle rettigheder forbeholdt Nunatta Isiginnaartitsisarfia, 2018 Powered by Nuna Media Designs.