GLOBAL DANS MED DANSERE I VERDENSKLASSE
Gennem næsten 20 år har den danske koreograf Lene Boel udforsket, udviklet og blandet dansetraditioner og danse-kunstnere fra hele verden. Det er blevet et unikt koreografisk udtryk, og over hele verden har værkerne og de håndplukkede dansere trukket begejstrede publikummer til fyldte sale.
GLOBAL SOULS er ingen undtagelse. En glædesfyldt og højdynamisk fejring af dans og forskellige kulturer, hvor tre dansere i særklasse fra Frankrig, Cameroun og Brasilien med vidt forskellig kulturel baggrund leger med traditioner og forskelle. Ritualiserede bevægelser og de tre danseres rødder i forskellige traditionelle danseformer integreres i dansen. Den franske rulleskøjte mester, Xuan Le suppleres af Mario Poundes ekvilibristiske afrikanske dans og José Rodrigues Juniors elegante sydamerikanske lethed.
Komponist Rex Casswell har gennem forestillingens skabelsesperiode udviklet et kontrastfuldt elektronisk lydbillede til forestillingen, lyden af en global puls. Mens lysdesigner Jesper Kongshaug har skabt et meddigtende scenografisk lysdesign.
Lene Boel og NEXT ZONE producerer forestillinger, der udfordrer og skaber nye opfattelser af, hvad dans kan udtrykke og omhandle. Det koreografiske univers er markant, skubber grænserne for hvad der er koreografisk muligt og giver publikum unikke og tankevækkende scenekunstneriske oplevelser. Gennemført med støtte fra puljen til kulturaktiviteter.
17. og 18. september kl. 16:00
www.nuis.safeticket.dk
IDÉ OG KOREOGRAFI: LENE BOEL
KOMPONIST: REX CASSWELL
LYS: JESPER KONGSHAUG
KOSTUMER: DORTE THORSEN
DANSERE: MARIO POUNDE (CAMEROUN)
JOSÉ RODRIGUES JUNIOR (BRASILIEN)
XUAN LE (FRANKRIG)
GRAFIK: MALENE HENSSEL
FOTO: CHRISTOFFER ASKMANN

www.nuis.safeticket.dk

CVR 32459552 © Alle rettigheder forbeholdt Nunatta Isiginnaartitsisarfia, 2022 Powered by Nuna Media Designs.